Zašto žena treba da podrži ženu u poslu (i uspehu) i kako na jednostavan način to da uradi

U poslednje vreme zbog posla ne stižem da se posvetim blogu, ali me malopre iz nekog polusna probudila misao i tema za ovaj blog post i odmah sam se bacila na pisanje. Kao što (možda) znate, u maju sam, zahvaljujući Američkoj ambasadi, bila deo IVLP programa čija tema je bila “Žensko preduzetništvo u ICT sektoru”. Projekat je bio “single country”, dakle osmišljen specijalno za nas 4 iz Srbije, koje smo odabrane kao najbolji kandidati i imale priliku da 3 jako uzbudljive nedelje provedemo u 5 različitih gradova i država u Americi. Ovaj blog post neće biti o samom putovanju ili brojnim stvarima koje sam naučila tokom istog, već ću se osvrnuti na jednu temu koja se dosta provlačila kroz ceo put i program.

Nejednakost u poslu među polovima i tabu tema: ženski uspeh

Naizgled, Amerikanci jako vode računa o temi razlika između polova, razlika u platama koje primaju žene i muškarci, broju žena na najvišim menadžerskim pozicijama i slično… Ne želim da se osvrćem sada na to da li je to demagogija kada su oni u pitanju, ali kod nas ta tema definitivno nije dovoljno ili uopšte zastupljena. Činjenica je da su na najvišim pozicijama procentualno najzastupljeniji muškarci, i isto tako je činjenica da uz ženu na visokoj poziciji uvek ide i opis toga kako je došla do iste. Jer ona mora biti ili nečija žena ili ćerka ili ljubavnica. Nemoguće je da je ona sama to postigla, jer kako bi uspela?!? Ta teorija prihvaćena je od strane oba pola, ali neretko žene imaju potrebu to glasnije da ističu kada govore upravo o tim drugim uspešnim ženama. To zaista nikada neću razumeti, iako se svojski trudim. Možda to ima veze i sa našim mentalitetom, za koji smatram da je takav da nam je lakše da uvek nađemo opravdanje zašto je nešto loše, nemoguće i isto tako nađemo opravdanje za sebe zašto mi to nikad nećemo probati ili uraditi.

Ženski kodeks ili zašto žena treba da podrži ženu u poslu (i uspehu)

Da se vratimo na temu, kroz posao imala sam mnogo situacija, naročito kada sam bila mlađa, da me muškarci posmatraju i obraćaju mi se sa stavom “Sad ću ja mala tebi da objasnim”, ali mi je mnogo gori bio nedostatak ženske podrške i (ne)postojanje nekog neizrečenog “ženskog kluba”  i kodeksa da će žena ženi pružiti ruku i povući je na gore. Naravno ne samo iz razloga jer su žene, ali dodatno iz razloga jer jesu. Upravo je to bila jedna od brojnih tema i moj glavni zaključak –  Žena mora da podrži ženu, a ne da je gleda kao “konkurenciju”. Naravno pod ovim ne mislim na poslovnu konkurenciju, već na druge vrste konkurencije, jer su, priznaćete, žene sklone drugim vrstama poređenja koje u poslu ne treba da postoji.

Kako žena može da podrži ženu

Jedan zanimljiv koncept koji sam pričala svima neposredno po povratku u Beograd jeste kako žena može da podrži drugu ženu odnosno pohvali njen uspeh. Dokazano je da kada žena priča o sebi u superlativu na to ne reaguju pozitivno ni muškarci ni žene, čak iako je to sve što ona kaže zaista istina. Takva žena verovatno deluje prepotentno, nadobudno, previše samouvereno… iritantno očigledno. Međutim, ako jedna žena priča o drugoj ženi i njenim uspesima, postignućima, na to sa odobravanjem gledaju oba pola. Ako je već tako, mi žene treba da iskoristimo to saznanje! Potrudite se da upoznate žene u svom okruženju i ako smatrate da su kvalitetne saradnice, osobe, izuzetne u tome što rade, recite to naglas! Recite da drugi čuju! Podržite se međusobno, jer vas muškarci kolege i saradnici neće razumeti bolje no vi jedna drugu.

Osnaživanje žena u vašem kolektivu

Još jedna od ideja sa kojom sam se vratila je misao da moram da posvetim vreme svim saradnicama u našem timu. Moram da nađem način da im pojačam samopouzdanje i veru u sebe, da zajedno radimo na njihovim ciljevima.. Moja dužnost na neki način je da budem tu za njih, kao i one za mene, a tako je u i partnerskom odnosu. To sve zvuči jednostavno kao ne zahteva mnogo energije i upornosti, a u stvari znam da je dugotrajan proces… Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je upravo osvešćenje toga da je to neophodno.

Volela bih da čujem vaša iskustva na ovu temu kao i mišljenje, i iskreno se nadam da ćete ih podeliti sa mnom i ostalim poslovnim ženama koje prate moj blog.

Do neke sledeće (ženske) teme…

 

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear