Thai trip: Skriveni biseri Cha-Am i Hua Hin (1. deo)

Okupljanje na aerodromu, prvo upoznavanje uz brzinsku kafu i poletanje avionom Austrian Airlines-a ka Beču. Tako je započelo veselo putešestvije u Tajland. Naredni let smo morali da sačekamo nekoliko sati što nam je olakšao boravak u Business Lounge-u Austrian-a.

1

Business lounge Austrian Airlines-a na aerodromu u Beču

Let od Beča do Bangkoka je zaista dug, oko 12 sati traje, ali nam je brzo proletelo uz filmove i hranu kojom vas konstantno nude u biznis klasi Austrian-a. Iznenađenje za mene su bila sedišta koja se spuštaju do potpuno horizontalnog položaja, uz bezbroj funkcija na elektronskoj tabli, poput masaže.

2-t

Biznis klasa Austrian Airlines-a

Posetu Tajlandu započeli smo posetom provinciji Cha-Am koja se nalazi južno od Bangkoka (dva sata vožnje) i nekih dvadesetak kilometara od Hua Hina. Dok je Hua Hin više namenjen turistima, iako još uvek ne toliko atraktivan poput Pataje ili ostrva, Cha-Am je idealan za one koji žele mirnu i opuštenu atmosferu i uživanje u plaži dugačkoj pet kilometara. Ako tražite autentični Tajland, rekla bih da je ovo dobar izbor ali je provod ono što ćete ovde teško naći. I hoteli koje smo ovde posetili upravo su idealna mesta za odmor i uživanje.

3

Otvoreni lobi hotela Hansar Casuarina

4

Zanimljiv detalj enterijera na ulazu u hotel

5

Zanimljiv enterijer apartmana hotela Hansar Casuarina

6

Pogled na plažu i bazen hotela

7

Ovde vas čeka doručak i prva jutarnja kafa.

Hansar Casuarina je resort koji se nalazi duž plaže Puk Tien u kojoj nažalost nismo imali priliku da uživamo jer su se i ovde osetile blage posledice tajfuna. Ono što je zaista ostavilo utisak na mene jeste ljubazni doček koji su nam Tajlanđani priređivali na svakom koraku, obično uz cvetne aranžmane za svakoga od nas, neko zanimljivo piće dobrodošlice i mirišljavi rashlađeni peškir koji se u tim toplim danima pokazao kao spas.

8

Ulaz u Hotel de la Paix koji oduzima dah

9

Luksuzni enterijer sobe

10

11

Najveći utisak je ostavio tuš koji je u plafonu kupatila i ima efekat “kiše”

Drugi hotel, Hotel de la Paix, koji smo posetili u ovoj provinciji je malo luksuzniji i skuplji po onome što su nam domaćini rekli, ali sa razlogom. Projektovao ga je jedan od najpoznatijih arhitekti na Tajlandu, Duangrit Bunnag, i napravio od njega luksuzno i sofisticirano utočište.

12A ako ste se umorili od odmora, možete da popijete kokosovo mleko pored bazena!

Nešto što nikako ne smete propustiti ako ste u ovom delu Tajlanda jeste Khao Wang u Phetchaburi provinciji u kojoj je i Cha-Am. To je istorijski park, koji je i letnja palata kralja, izgrađena 1860. godine. Iako su nas upozoravali da obratimo pažnju na majmune, i da ne treba nositi piće, hranu, nakit ili nešto što mogu da vam ukradu dok trepnete, nismo iskusili takve situacije. Cela palata je zaista impozantna, kao i hram i vegetacija koja ih okružuje.

13

14

15

U sledećem tekstu – više o oblasti Hua Hin, poznatoj kao “Beverli Hils” Tajlanda.

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear