Ćao – čekanju u redovima! Odlučila sam da promenim banku

Iskrena da budem, kada sam se prvi put zaposlila i otvarala račun u banci, nisam previše razmišljala o tome da li ću odabrati pravu banku i koje će mi pogodnosti ona pružiti.

Ako ste mislili da je sve to manje-više isto i da nema razlike da li ćete otvoriti račun “tu ili tamo”- želim da podelim sa vama svoje iskustvo. Sada potpuno drugačije razmišljam, delimično jer imam jako malo slobodnog vremena koje želim da iskoristim za aktivnosti koje volim ili drage ljude, a delimično jer sam kao poslodavac počela da primećujem više gde novac odlazi i koliko na godišnjem nivou to “sitno” može da postane “mnogo”.
Prvi problem koji sam želela da rešim jeste čekanje u redovima i uopšte, odlazak na šaltere. Ko još ima vremena za to?! E-banking jeste to u velikoj meri rešio, ali opet iz ovog ili onog razloga, često sam više puta mesečno morala da odem do filijale. Zato sam već neko vreme u potrazi za bankom koja će mi omogućiti da brže i fleksibilnije upravljam sopstvenim vremenom, ali i ličnim finansijama. Razmišljajući o tome gde da prebacim platu, naletela sam na ovaj tekst i to je bilo to!


Procedura je bila vrlo jednostavna, uprkos mojim strahovima da svaka “birokratija” oduzima vreme: otišla sam na sajt Telenor banke na “Otvori račun”. Sajt me usmerio da skinem Telenor banka aplikaciju i da preko nje napravim nalog odnosno otvorim račun. Po popunjavanju svih podataka, odlučila sam se da ipak odem do Telenor poslovnice da potpišem ugovor jer nisam bila sigurna da li ću moći da se “uhvatim” sa kurirom (što je takođe bila opcija).


Ono što mi se posebno dopalo je da mogu sama da biram broj računa, tako da to daje super opciju da odaberete svoj datum rođenja ili neke druge brojeve kojih ćete se uvek setiti. U Telenor poslovnici sam potpisala ugovor i račun je postao aktivan odmah. Trebalo je nekoliko dana da mi kartica stigne na kućnu adresu, a u međuvremenu sam prebacila platu na svoj novi račun i time postala Progresiv plus korisnik.

Ovo su moji prvi utisci kao Progresiv plus korisnik i neke prednosti koje su meni najznačajnije:

Upravljanje finansijama u hodu? Moguće!

Bankomati su svuda, te ne samo da mogu da podignem novac kad god mi padne na pamet, već isti mogu i da uplatim na Telenor banka bankomatu i to kako u dinarskoj tako i u evro valuti. Samim tim, ne moram više da razmišljam o radnom vremenu banke niti da li ću stići sve da završim.


Sve na mobilnom telefonu!

Kao neko kome smart telefon predstavlja “životnu liniju” vrlo mi je bitno da je aplikacija banke čiji sam korisnik, user friendly. Bukvalno sve mogu da završim na jednom mestu, kroz aplikaciju!

Želim da promenim dinare u evre?! To mogu učiniti putem aplikacije (po vrlo povoljnom kursu !), a zatim podići novac u evrima na bankomatu Telenor banke. Ovo je usluga koju bih posebno izdvojila kao vrlo korisnu, jer više ne moram da odlazim ni do menjačnice!

Zatim, putem aplikacije se vrlo jednostavno može podesiti i opcija “Računi na klik”, koja izuzetno olakšava plaćanje mesečnih računa. Tako recimo, moj mobilni račun mi stiže direktno u aplikaciju, a zatim samo jednim klikom na dugme “plati” – bez dodatnih unosa podataka poput poziva na broj, broja računa, imena primaoca, itd, račun je plaćen!

Doviđenja i bankarskim provizijama!

Ukoliko se, kao ja, odlučite da otvorite Progresiv račun i prenesete platu u Telenor banku, moći ćete da podignete novac na bankomatu bilo koje banke, širom zemlje i to bez provizije!


Besplatno međunarodno putno osiguranje, verovali ili ne!

A onda je tu još jedna usluga koja me je posebno obradovala! Ako me pratite, sigurno znate koliko volim da putujem i koliko često to i činim. Ukoliko ste vlasnik kreditne kartice, Progresiv+ uključuje i besplatno UNIQA međunarodno putno osiguranje za vas i članove vaše porodice, svuda u svetu. Dakle, još jedna stvar o kojoj zaista više uopšte ne moram da razmišljam, a to mi zaista čini život lakšim!

Ovo su tek moji prvi utisci. A ako sam vas podstakla na razmišljanje i odlučite da uradite isto što i ja, sigurna sam da će vam taj potez život učiniti lakšim, baš kao i meni!

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear