Top 5 serija koje svaka poslovna žena mora da pogleda

U susret praznicima i malom, ali značajnom predahu koji nas očekuje, odlučila sam da se na blogu pozabavim jednom temom koja je idealna za taj period – a to su serije! Svi koji me dobro znaju, znaju da sam veliki fan ovog vida zabave i u danima kada je obaveza zaista previše, gledanje jedne ili dve nove epizode omiljene serije, može zaista da me opusti i učini da bar na kratko “isključim mozak”.

Pre nego što vam otkrijem mojih top 5 serija koje bih toplo preporučila i među kojima ćete, sigurna sam, pronaći neku za sebe, želim da sa vama podelim kako mi u tako zgusnutom i često prebukiranom rasporedu, polazi za rukom da pronađem to vreme za gledanje neke epizode. 

Internet usluga HBO GO videa na zahtev, omogućava gledanje blokbaster filmova, najnovijih serija, svih sezona kultnih HBO serija, dokumentaraca i crtaća i to na vašem računaru, iPhone-u ili Android telefonu, iPad-u ili drugim tabletima, kao i na Samsung i LG Smart TV-u. Osim toga, ne morate da brinete da li ćete propustiti početak epizode jer vi odlučujete kada će epizoda početi i pritom možete je pogledati koliko god puta to želite, bilo kad i bilo gde! Drugim rečima, savršeno rešenje za nas zauzete žene! Plus, sve moje omiljene serije su dostupne upravo na HBO GO!

A evo i moje liste serija koje svaka poslovna žena mora da pogleda:

Ljudi sa Menhetna

Radnja serije je smeštena u 1960-e godine i istražuje glamurozno zlatno doba reklamiranja, gde svi nešto prodaju i ništa nije onako kako izgleda. I dok je serija fenomenalna i zbog kostimografije i scenografije, ono što se ipak posebno izdvaja jesu biznis lekcije kojima nas uči glavni lik Don Drejper. Radnja serije se dešava pre pola veka, ali skoro svi stavovi koje Drejper zastupa i predlaže mogu se prilagoditi i primeniti na današnjoj biznis sceni – pogotovo ako govorimo o marketingu i prodaji! Ovo je odlična serija za sve one koji žele da napreduju i uzdignu se na profesionalnoj, korporativnoj lestvici!


Seks i grad

Ne mogu, a da ne izdvojim ovu seriju. Seks i grad, kao i životi Keri, Samante, Šarlot i Mirande su obeležili jednu eru – kraj dvadesetog i početak dvadeset prvog veka. Svaka žena koja voli modu, uvek će iznova uživati u ovoj seriji, ma koliko puta je gledala. Ipak, izdvojila bih i neke probleme sa kojima se žene susreću danas: Kako graditi karijeru, a istovremeno ne osećati grižu savesti što niste došle kući na vreme, pazeći na svoju decu, što je bio slučaj sa Mirandom? Da li žene imaju ravnopravnost u poslovnom svetu u odnosu na muškarce – ili će posao pre otići u ruke nekom ko je manje sposoban, samo zbog njegovog pola? Ovo su važna pitanja aktuelna i dan danas.

 

Viktorija

“Viktorija” prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju živopisan portret preobražaja od impulsivne 18-godišnjakinje do poštovane vladarke. Osim zaista fantastičnih kostima i haljina, serija je puna drame i intriga koje se naravno mogu dogoditi samo na dvoru! Ipak, ono što je izdvaja i što iz ove serije možemo naučiti jeste koliko je zapravo teško ženama na vlasti i koliko odgovornosti i odricanja sa sobom nosi ta pozicija.


Nevine laži

Ovo je jedna malo “teža” serija, ali vredna svake pažnje. Tome u prilog govori i činjenica da su glavne uloge prihvatile čuvene holivudske glumice Riz Viderspun, Nikol Kidman i Šejnli Vudli, koje glume tri majke iz severne Kalifornije, čiji naizgled savršeni životi postepeno počinju da se ogoljavaju i dolazi do neminovnog ubistva.

Serija se bavi stvarnim i teškim pitanjima koja su bliska mnogim savremenim ženama – nasiljem u porodici, razvodom i svim problemima koje sa sobom nosi pozicija zaposlene majke. Svaka epizoda držaće vas čvrsto pred ekranom!

 

Potpredsednica

Za kraj, jedna serija sa dobrom dozom smeha! Sa radnjom smeštenom u Vašington, “Potpredsednica” je humoristička serija u kojoj bivša senatorka, Selina Mejer (Džulija Luis-Drajfus), postaje – potpredsednica i otkriva da posao nije kao što je očekivala! Na papiru izuzetno bitna pozicija zapravo možda to i nije? Jer u suštini, Selinin posao je da bude tu, samo onda kada “glavni gazda”, ne može! 


Samim tim, i priče koje se provlače kroz seriju mogu biti vrlo neobične, ali ono što ovu potpredsednicu izdvaja jeste činjenica da Selina ima malo, ako uopšte, saosećajnosti sa ženama sveta! Ako ste u potrazi za nečim zanimljivim i drugačijim, ovo je serija za vas!

Ako i vi želite da pogledate sve ove, ali i mnoge druge serije i blokbaster filmove, onda je pravi trenutak da se pretplatite na HBO GO uslugu i da je prvih mesec dana korišćenja isprobate POTPUNO BESPLATNO! Osim toga, svoje omiljene serije i filmove možete gledati bilo kad i bilo gde – jer je HBO Go dostupan na svim uređajima – od Smart TV-a do telefona!

Javite mi utiske i koja od ovih serija vam je favorit, a primam i preporuke! 🙂

Vaša Nađa

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear