8 stvari koje treba da znate pre nego što krenete na festival

Festivalska sezona (barem letnja) se približila kraju. U prethodnom blogu sam podelila sa vama moje utiske o putovanju do Dalmacije i festivala Defected, a za kraj ovog leta ostaje da podelim sa vama utiske o festivalu i destinaciji Tisno i Vodice. Defected festival je trajao od 11. Do 15. Avgusta u Tisnu, nadomak Vodica, a lineup je bio impozantan: Basement Jaxx, Roger Sanchez, Junior Jack, Sandy Rivera, i još bar 30 izvođača! Main stage na plaži u Gardenu, žurke na brodovima i u klubu Barbarellas. Atmosferu će vam najbolje preneti fotke koje sam napravila.

Za ovaj blog post, napravila sam jednu listu za koju se nadam da će vas inspirisati da se što pre uputite na neki od evropskih festivala! Možda baš i u nekom od Renault crossover modela koji sam i ja vozila Kadjar ili Captur, ako planirate da kupite prvi auto ili “osvežite vozni park”!

https://www.instagram.com/p/BJImAFfhtJo/

Evo i moje liste – 8 stvari koje treba da znate pre nego što se uputite na festival:
Odaberite onaj festival za koji imate preporuku prijatelja ili prosto onaj gde je muzika baš po vašem ukusu.

Dobra ekipa je poželjna ali nije i neophodna. To znači da ako ste komunikativni i otvoreni za nova iskustva, a sami ste se uputili na festival, praktično je nemoguće da ne upoznate neku cool ekipu tamo. Ako se pak odlučite da idete sa prijateljima, odaberite one koji su pozitivni, nasmejani i uvek spremni za avanturu!

Posebna čar svakog putovanja je upravo sam put. Ako volite vožnju, kao i ja, onda udovoljite sebi i spremite sve ono što će vam je ulepšati. Meni je barem jednostavno, sećate se iz prethodnih postova – kafa, mjuza, dobar auto i lepo vreme. Uživajte u svakom trenutku i ne zaboravite da napravite koju fotku za uspomenu!

Napravite dobar plan šta od programa koji nudi festival želite da čujete/vidite, jer obično traju po par dana, tokom dana i noći, pa samo ako ste super-čovek možete izdržati taj tempo.

Festivali se po pravilu održavaju na super lokacijama, što znači da imate priliku da iskažete svoj avanturizam i istraživački duh i obiđete mesto, grad, region u kome ste. Jednostavno je – sedite u svoj crossover, otvorite mapu i odaberite stranu na koju ćete se uputiti. Garantujem da nailazite na bar jednu lokaciju ili pogled koja će vam oduzeti dah!

Devojke, zaboravite na štikle! To je najveća greška koju možete da napravite, a ako želite da budete stilizovane i u trendu, to je moguće i u ravnoj udobnoj obući. Bićete mi zahvalne, verujte! Na netu može da se nađe pregršt #ootd ideja baš za festivale, kako od modnih blogerki širom sveta, tako i outfita poznatih ličnosti koje ne propuštaju festivale kao što je npr Coachella.

Na festivalu možete da se opustite i budete ono što jeste, možete da budete ludi i blesavi, niko vas ne gleda! Svi su fokusirani na dobar provod i uživanje u trenucima, bez predrasuda! Ali budite spremni na to da vidite svašta, pa se nemojte iznenaditi previše.

https://www.instagram.com/p/BJHvYgphmNF/

Možete upoznati ljude iz celog sveta, i možda postati prijatelji za ceo život, a to je baš super, zar ne?

Muzika je najbolji “punjač” energije za naša tela, pored spavanja, stoga iskoristite svaki sekund i pustite da vas nosi!

I znate kako kažu, “muzika je život”, a festival pravo mesto da pokažete svoju strast prema životu!

Nadam se da se vidimo na sledećem festivalu, a do tada XOXO!

Posetite ovaj LINK gde možete pročitati blogove ostalih blogera koji su ovog leta bili na letnjim festivalima u Hrvatskoj!

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear