5 karmina koji se moraju naći u makeup torbici svake žene

Bez obzira koje je doba godine ili šta je u trendu, postoje neke nijanse karmina koje su vanvremenske i moraju se naći u makeup torbici svake žene. Čvrsto verujem u to da karmin ima moć da ti promeni raspoloženje, učini da se osećaš sigurnijom u sebe i da ti pruži samopouzdanje onda kada ti je najpotrebnije, te je zato bitno da pronađeš one nijanse koje ti najbolje pristaju.

Moja kolekcija je zaista velika i karmin nosim svaki dan. Zato sam izdvojila 5 nijansi koje se moraju naći u svakoj ličnoj kolekciji i koje ti mogu poslužiti kao vodič ako tek planiraš da započneš svoju.

Za početak, to je svakako NUDE nijansa.

Dobro izabrana nude nijansa je vrlo zahvalna i vrlo jednostavna za kombinovanje.

Može se nositi sa naglašenim obrvama ili jačom smokey eye šminkom, recimo u crnim ili tamno braon tonovima, i izgledati fenomenalno. Ono što je bitno jeste da dobro pogodiš nijansu koja ti odgovara, jer će presvetla učiniti da izgledaš kao duh, a pretamna kao da pokušavaš da od nude nijanse napraviš braon.

Moje omiljene nude nijanse su MAC by Mariah Carey nijansa Bit of Bubbly ili Rimmel by Kate Moss – nijansa 45.

Zatim, u tvojoj kolekciji se mora naći karmin boje “mesa” kako mi to popularno zovemo.

Ova nijansa je idealna za dane kada ne znaš koji karmin da poneseš ili kada znaš da nećeš imati puno vremena da ga popravljaš, a pritom želiš da izgledaš vrlo profesionalno i ženstveno.

Ova boja generalno dobro pristaje svima, bilo da imaš tople ili hladne podtonove kože te ćeš lako pronaći onu koja ti odgovara, a moja omiljena je MAC Matte nijansa Mehr.

Ništa ne deluje više mladalački, veselo i lepršavo, kao koralna nijansa karmina!

Idealna je za proleće i leto, jer ostatak šminke može da bude vrlo lagan – BB krema i maskara je sve što će ti biti potrebno! Odlično pristaje onima koji imaju tamniji ten, al ii devojke sa svetlim tenom mogu naći odgovarajuću nijansu.

Pravilo je koralne nijanse koje vuku na boju breskve bolje pristaju devojkama koje imaju svetao ten sa toplim podtonovima, a one nijanse koje vuku ka roze boji bolje će stajati devojkama sa svetlim tenom i hladnim podtonovima kože.

Moja omiljena nijansa je Rouge Dior – Radiant Matte 711


Zavodljiva. Jaka. Klasična. Ne postoji ništa bolje od crvenog karmina!

Ako izabereš dobru nijansu i naneseš je kako treba, osećaćeš se moćno i glamurozno, čak i na random mestu!

Ovo je nijansa koja je uvek popularna, nikad ne možeš pogrešiti sa klasičnim crvenim karminom i zato se uvek mora naći u tvojoj makeup torbici.

Dve savršene, crvene nijanse karmina su MAC retro matte RUBY WOO ili Urban Decay – Mrs Mia Wallace (Cream).

I za kraj, svaka devojka mora imati karmin u BERRY ili PLUM nijansi.

Kako se berry nijanse mogu dosta razlikovati, u zavisnosti od one za koju se odlučiš šalješ drugačiju poruku i ostavljaš za sobom dozu misterije.

Lično preferiram tamnije nijanse koje su savršene za večernji izlazak i uvek izgledaju trendi!

Ostatak šminke treba biti lagan kako bi usne bile u prvom planu, a dodatno ivice možeš istaći hajlajterom za pun efekat!

Moje omiljene nijanse su MAC Rebel (Satin) ili Make Up For Ever – Rouge Artist Intense 13


Da li se neki od ovih karmina već nalaze u tvojoj kolekciji? Koje nijanse najviše voliš? Podeli sa mnom svoje favorite!

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear