Beauty putovanje: Poseta kozmetičkoj kući Afrodita u Sloveniji

Prošle nedelje imala sam priliku da zajedno sa par kolega iz Wannabe Magazine-a, posetim jednu od najstarijih i najpoznatijih kozmetičkih kuća sa ovih prostora, kozmetiku Afrodita čije je sedište u Sloveniji, preciznije u banji Rogaška Slatina.

Od početka sam znala da će ovo biti jedno zaista zanimljivo iskustvo i poseta, jer je Rogaška Slatina poznata kao mesto za odmor kako za telo, tako i za dušu, puna svežeg vazduha, zelenila i mineralnih voda. Ako na to dodamo još i činjenicu da se ovde nalazi središte kozmetike Afrodita i njihov beauty salon sa velikom ponudom tretmana za lice i telo, uživanja ne može da manjka.

Ipak, posebno mi se dopala činjenica da je kozmetiku Afrodita osnovala jedna dama, sad već davne 1970. godine. Danica Zorin Mijošek, osnivač i direktorka, otvorila je tada prvi kozmetički salon u Rogaškoj Slatini, koji uspešno radi i danas. Otvaranje salona značilo je obogaćivanje postojeće banjsko-turističke ponude ovog kraja koji je uglavnom imao goste iz susednih evropskih država.

Danica Zorin Mijošek je uočila da postoji siromašna ponuda kozmetičkih proizvoda na tržištu i u tome prepoznala potencijal za dalji razvoj. Tako je kumovala izradi prvog proizvoda za negu lica – kreme s kamilicom, koja je, ispostaviće se, bila i temelj razvoja kozmetike, ujedinjene pod imenom Kozmetika Afrodita.


I dan-danas se vidi da se radi o jednoj porodičnoj firmi, koja se prema svom brendu odnosi sa velikom dozom ljubavi, pažnje i posvećenosti. To smo osetili i na svojoj koži, figurativno i doslovno: Naši domaćini su bili izuzetno i istinski ljubazni, trudili su se da nam pokažu i otkriju što više o svojoj firmi i da učine da naš boravak bude potpuno relaksirajući – organizovali su nam posebne beauty tretmane u Afrodita cosmetics salonu.


Osim toga, meni je posebno bila interesantna poseta laboratoriji u kojoj smo imali priliku da ispratimo nastanak kreme za telo 100% SPA BODY MOUSSE, za koju smo lično izabrali miris i koju smo dobili na poklon. Kao neko ko je bivši farmaceut, ovo me je istinski vratilo u studentske dane.

Sve u svemu, zaista jedno divno iskustvo i ovim putem želim da se zahvalim našim domaćinima iz Slovenije na gostoprimstvu i Vojki Kojić Matić, direktorki marketinga kozmetike Afrodita, Beograd, koja nam je organizovala ceo put i bila izuzetan domaćin, vodič i prijatelj na ovom putovanju.

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear