O izazovima, uspesima i preduzetništvu, otkriću vam na Prvom samitu ženskog liderstva

Sledeće nedelje biću učesnica prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit) na temu “Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena”, u organizaciji AFA – (Asocijacija za afirmaciju potencijala žena i povezivanje), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima.

Na panelu “Preduzetništvo” na kom ću učestvovati, a koji je predviđen za 25. oktobar sa početkom u 16.00 časova, zajedno sa drugim učesnicama ove teme, potrudiću se da vam otkrijem nešto više o vlastitom iskustvu razvoja biznisa kakav je danas Wannabe Magazine, sa kojim preprekama smo se susrele na putu do uspeha, izazovi, najteži trenuci, čega smo morali da se odreknemo i da žrtvujemo. Takođe, otkriću i nešto više o tome koje osobine cenim kod saradnika, veštinama koje smatram da je bitno dalje unapređivati, ali i kako vidim budućnost biznisa.


Inače, tema ženskog preduzetništva i osnaživanje žena koje su pokrenule ili razmišljaju da pokrenu svoj biznis, je nešto što mi je lično vrlo bitno. Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017. u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti: nauke, biznisa, administracije, diplomatije, obrazovanja, kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu Srbije.

Tokom dva dana predstaviće se čak 80 učesnica, a na samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže.


Realnost je da se društvo bori sa nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanju zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice. Jedan od načina da se društveni dijalog pokrene jeste umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

Na sajtu www.afa.co.rs  možete pogledati program prvog Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o aktivnostima AFA Asocijacije i link za prijvu za samit.

mm
Nađa Jokanović

Co-founder of Wannabe Magazine / Co-founder of Lena Petra Girlswear